Om Gitte


Mit keramik liv.

Min interesse for keramik startede på et aftenskolekursus for mange år siden, den udviklede sig på højskoleophold på Engelsholm Højskole for kunsthåndværk, og på håndarbejdslærer seminariet i Kerteminde lærte jeg at formidle og undervise i keramikfaget. Efter Kerteminde blev den kunstneriske del til styrket med 3 år på Århus Kunstakademis stentøjsafdeling.

Sammen med 6 andre afgangselever startede jeg Baghus Atelieret i Viby, Århus, et fællesværksted for malere og keramikere, vi udstillede både sammen og hver for sig i gallerier, firmaer, kunstforeninger, m.m.

Gitte vammen - kontakt

Med 8 år på Baghus Atelieret i bagagen flyttede jeg fra Århus’ pulserende storbyliv, over til min mand, Bent, på gården ved Kærup i Vestjylland, hvor vi bor midt i naturen, tæt på Vesterhav og Nationalpark Vadehav, med masser af frisk luft, god plads og ikke mindst vores søn Carl.

Her på gården har jeg indrettet mit keramikværksted med ovn og drejeskive, og i den tidligere forstue er der nu indrettet keramikbutik, med egen produktion af drejede og modellerede brugsting, nogle med skulpturel karakter, de fleste præger jeg med aftryk af ting fundet i naturen, strandgods eller strik og hækleri.

Jeg har udviklet en ”kagesprøjteteknik” hvor leret lægges ud på en gibs form med en kagesprøjte, på den måde kan jeg ”tegne” med ler streger. Jeg bruger teknikken til, relief billeder og blomster til væggen, fliser/kakler til gulvet og væggen, re-design af kakkelbordet, og som front til et fugle bo, f.eks. i et udluftningshul i muren.

Så har du et kakkelbord der trænger til nyt design, et hul i muren der kunne laves til et unikt kunstnerisk fugle bo, eller andre steder, ude som inde, hvor et keramisk indslag kunne løfte indretningen positivt, tager jeg gerne imod speciel bestillinger.

Jeg synes det er sjovt at arbejde med second hand ting og sætte dem ind i en ny sammenhæng med keramikken, det er det jeg kalder re-design.

Tak fordi du har besøgt min hjemmeside, du er selvfølgelig også meget velkommen til at besøge butikken i Kærup, åbningstiderne står på forsiden.

Er du ikke lige på disse kanter, men interesseret i at købe keramik eller lignende, kan vi sagtens finde ud af det, bare ring eller skriv på mailadressen.